voetbalzone

Cabral: ‘Bij Feyenoord zat ik op de tribune, dus mij hoor je niet klagen’

Erik van Dam16 okt 2012, 11:50
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2012, 11:50
Advertentie

Jerson Cabral hoopt met zijn optredens in Jong Oranje de ogen van Steve McClaren te hebben geopend. Afgelopen zomer liet de Britse trainer Wesley Verhoek naar Feyenoord gaan en kreeg hij Cabral daarvoor terug. De aanvaller fungeert voorlopig echter als back-up en teert op acht minuten tegen AZ en negentig in de beker tegen RVVH. In de EK-playoffs gaf de 21-jarige Rotterdammer een visitekaartje af.

/

Zowel uit als thuis tegen Slowakije deed hij mee; uit als invaller en maandagavond in Rotterdam als basisspeler. Hij was goed voor twee assists en droeg zo bij aan het bereiken van het EK 2013 in Israël. Een prettige opsteker voor Cabral, erkent hij in NUsport. “Op dit moment moet ik het vooral hebben van de wedstrijden met Jong Oranje, ja. Maar ik ben bezig om daar zo snel mogelijk verandering in aan te brengen, door ook op de club keihard te werken.”

Cabral heeft zware concurrentie in Enschede: Dusan Tadic en Nacer Chadli. Hij probeert hen uit de basis te spelen door hard te werken en te bikkelen, geeft hij aan. Hij weet ook dat McClaren hem in eerste instantie niet als versterking voor de basiself haalde. “Dat het even zou duren voordat ik me daar in zou spelen. Maar ja, bij Feyenoord zat ik op de tribune. Nu ben ik een stuk dichter bij een basisplaats dan vóór mijn transfer, dus mij hoor je niet klagen.”

Bezig met laden …