voetbalzone

Cabral blij met herkansing: 'Ik zie volop mogelijkheden hier te slagen'

Bart Kruyt05 sep 2012, 08:50
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2012, 08:50
Advertentie

Jerson Cabral krijgt een herkansing bij FC Twente. De aanvaller zat bij Feyenoord op een dood spoor en werd kort voor het weekend geruild voor Wesley Verhoek, die zijn loopbaan zodoende voortzet in Rotterdam. Cabral gaat verder in Enschede en is opgelucht: "Mijn rol bij Feyenoord was compleet uitgespeeld", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

/

De 21-jarige buitenspeler was geliefd bij een deel van de fans, maar werd ook door heel wat Feyenoord-supporters uitgefloten. "Als ik speelde, wilde ik iets forceren", legt Cabral uit. "Toen dat vorig seizoen lukte, stonden de mensen op de banken, maar toen het fout ging, werd er gefloten. Maar veel ligt aan jezelf: als je goed speelt, fluit niemand."

"Toen ik op de tribune belandde, was het voor mij duidelijk dat ik elders de draad weer moest oppakken", vervolgt Cabral. "Ik las overal dat Luc Castaignos en Leroy Fer mij over hebben gehaald om voor FC Twente te kiezen, maar dat is onzin. Natuurlijk hebben die jongens, vooral Leroy, uitgelegd wat mij hier te wachten staat. Maar ik maak mijn eigen keuzes. FC Twente heeft Dusan Tadic en Nacer Chadli, twee geweldige buitenspelers, maar ik zie volop mogelijkheden hier te slagen. En trainer Steve McClaren heeft al naar buiten gebracht dat hij het in mij ziet zitten. Dat voelde goed."

Bezig met laden …