voetbalzone

Cabral leeft op: ‘Het is zeker nog niet te laat voor hem’

Erik van Dam18 feb 2016, 06:30
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2016, 06:30
Advertentie

Nadat hij het bij Feyenoord uiteindelijk niet redde, stapte Jerson Cabral drieënhalf jaar geleden over naar FC Twente. Daar wist hij zich steeds niet in het elftal te spelen en ging het verder bergafwaarts, maar nu laat Cabral toch weer goede dingen zien. Na uitleenbeurten aan ADO Den Haag en Willem II herpakte de vleugelspeler zich en is hij zowaar weer uitgegroeid tot een vaste waarde aan de zijkant bij FC Twente. Het ziet ernaar uit dat hij ook niet gauw uit het team verdwijnt.

/

Kort voor de winterstop kreeg Cabral zijn basisplaats terug en inmiddels zette hij een serie neer met acht opeenvolgende plekken vanaf het begin. Hij toonde met regelmatig dreiging en was tegen sc Heerenveen (1-3) nog belangrijk met een doelpunt voor zijn club. Gaston Taument, die Cabral vanaf jonge leeftijd meemaakte bij Feyenoord, zegt dat de vleugelspeler door een combinatie van geluk en hard werken is komen bovendrijven.

Na vorig seizoen, toen hij op huurbasis in Tilburg ook niet bijzonder presteerde, gaven weinigen nog een cent voor zijn kansen. “Hij heeft het geluk gehad dat er bij Twente een plekje vrijkwam door alle problemen en dat het team punten is gaan pakken, maar dat heeft hij ook zelf afgedwongen”, geeft de jeugdtrainer van Feyenoord aan. Cor Pot, die als bondscoach van Jong Oranje het één en ander meemaakte met Cabral, gunt hem de opleving in Enschede van harte.

“Ik heb heel wat gesprekken met hem gevoerd over zijn professionaliteit en gedrag. Hij liet zich nog weleens te veel opjutten door mensen in zijn omgeving die een verkeerde invloed op hem hadden”, herinnert Pot zich in het Algemeen Dagblad. “Wat ik hoor en lees is hij nu verlost van die vervelende invloeden. Het is zeker nog niet te laat voor hem”, aldus de ex-bondscoach. FC Twente staat na drie zeges op een rij op een veilige dertiende plaats en strijdt zaterdag tegen SC Cambuur.

Bezig met laden …