voetbalzone

Cabral velt geen oordeel: ‘Ziyech heeft daar zijn redenen voor’

Erik van Dam05 jan 2016, 20:11
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2016, 20:11
Advertentie

Hakim Ziyech joeg veel mensen bij en rond FC Twente tegen zich in het harnas door een spraakmakend interview met de Volkskrant, dat afgelopen zaterdag werd gepubliceerd. Ziyech schoffeerde zijn medespelers en trainer en maandag maakte de club bekend dat de topscorer zijn aanvoerdersband moest inleveren. Jerson Cabral stelt dat hij als medespeler niet veel kan doen aan hoe Ziyech denkt of wat hij zegt.

voetbalzone

In een interview met RTV Oost legt Cabral uit dat hij de redenen van Ziyech om zo tekeer te gaan niet kent. “Maar hij heeft daar zijn redenen voor en ik heb er ook met hem over gesproken, dat houd ik onder ons”, aldus de vleugelspeler. “Ik denk niet dat het aan mij is om te gaan zeggen of het wel of niet goed is wat hij heeft gezegd. Ik ga niet bepalen voor Hakim hoe hij zich voelt. Als hij er zo over denkt, dan ik er weinig aan doen.”

Cabral zegt dat hij zelf ook een speler is die zegt wat hij denkt: dat is soms moeilijk, maar een ‘moeilijke jongen’ is hij naar eigen zeggen niet. “Als een trainer me zegt je moet dat of dat doen, dan is het niet meteen dat ik zeg, trainer u heeft gelijk. Als ik vind dat het niet zo is, ga ik daar op een nette manier op in”, aldus Cabral. Hij zegt dat de trainer iets op zijn manier kan zien en een speler ook een eigen zienswijze kan hebben. “Je kunt dat bespreken of in discussie gaan, dat hoeft niet altijd negatief te zijn.”

Bezig met laden …