voetbalzone

Cabral ziet het licht: ‘Ik weet daar alles van, ik doe het graag’

Erik van Dam29 feb 2016, 10:21
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2016, 10:21
Advertentie

In de eerste jaren van zijn loopbaan zag iedereen dat Jerson Cabral goed kon voetballen, maar zijn houding zat hem nog wel eens in de weg. Zowel bij Feyenoord (2010-2012) als bij FC Twente (2012-heden) daalde er met regelmaat kritiek neer op de vleugelspeler en in Enschede verloor hij op zeker moment ook zijn plaats in het team. Cabral knokte echter hard om terug te komen en wordt nu weer regelmatig gecomplimenteerd.

/

Cabral haalt de media met zijn goede prestaties bij FC Twente en niet meer vanwege akkefietjes op of naast de velden. In de laatste vier competitiewedstrijden was hij goed voor drie doelpunten en mede daardoor won zijn club de laatste duels allemaal. Er deden in het verhalen de nodige verhalen de ronde en Cabral is niet vergeten hoe vervelend dat was. “Het achtervolgt je, er zijn veel negatieve mensen die wachten tot je een slippertje maakt.”

“Ik laat daarom niets meer aan het toeval over”, maakt Cabral duidelijk in gesprek met TC Tubantia. “Nu het goed gaat, praat niemand erover. Ik heb veel liever dit, ik ben een gevoelsmens. Ik weet ook dat het weer anders kan worden, vandaar mijn nuchterheid”, aldus de vleugelspeler, wiens contract in De Grolsch Veste ten einde loopt.

Hij zegt in de regionale krant dat hij niet de betweter wil uithangen, maar dat hij er inmiddels wel toe in staat is om jongere teamgenoten te helpen en dingen te leren. “Als het tegenzit bijvoorbeeld. Ik weet daar alles van. Ik doe het graag”, aldus de 25-jarige Cabral.

Bezig met laden …