voetbalzone

Cacau verrast en verlengt contract bij Stuttgart met drie jaar

Erik van Dam01 mei 2010, 16:05
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2010, 16:05
Advertentie

Clubs die zich hadden voorgenomen om na dit seizoen contact op te nemen met de zaakwaarnemer van Cacau, kunnen hun plannen weer in de ijskast leggen. Eind maart werd bekend dat de 29-jarige spits en VfB Stuttgart definitief niet met elkaar doorgingen, maar zaterdag maakt de club wereldkundig dat Cacau toch aanblijft. Hij heeft een nieuwe aanbieding ondertekend die hem tot medio 2013 bij de nummer zes van Duitsland houdt.

/

De vijfvoudig Duits international is bezig aan zijn zevende seizoen in het shirt van Die Schwaben. Zijn oude contract liep aan het einde van deze jaargang af en lange tijd slaagden club en speler er niet in de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis succesvol af te ronden. Uiteindelijk besloten beide partijen dat het dan maar over moest zijn.

Zaterdag kondigde stadionspeaker Christian Pitschmann kort voor de wedstrijd van Stuttgart tegen FSV Mainz echter aan dat Cacau tóch zijn contract had verlengd. Dat leidde tot uitbundig gejuich op de tribunes van de thuisclub. Zoals het er nu naar uitziet, blijft de Braziliaanse aanvaller dus nog tot 2013 aan boord. In de aflopen zeven jaar kwam publiekslieveling Cacau al tot 175 wedstrijden voor de club; daarin scoorde hij 61 keer.

Bezig met laden …