voetbalzone

Cagliari-coach neemt Conti en Agostini band en vice-captainschap af

Erik van Dam03 okt 2010, 11:51
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 11:51
Advertentie

Pierpaolo Bisoli heeft besloten Daniele Conti en Alessandro Agostini niet langer te laten fungeren als aanvoerder en viceaanvoerder van Cagliari. In Italië doen er veel geruchten de rondte dat de spelersgroep verdeeld zou zijn over twee kampen. Met het wegnemen van de rollen van Conti en Agostini probeert hij de situatie nu op te lossen.

“Ik praat liever over de spelers die ik tot mijn beschikking heb, want we gaan een moeilijke wedstrijd tegemoet tegen Chievo”, sprak Bisoli zondagochtend. De coach nam deze zomer het stokje over van de naar AC Milan vertrokken Massimiliano Allegri. Conti is momenteel geblesseerd, nadat hij recentelijk een trap op de knie kreeg van Roma-speler Nicolás Burdisso. Waarom Agostini niet bij de wedstrijdselectie is gehaald, wilde Bisoli niet zeggen.

Eerder dit seizoen liep de spanning ook al op bij Cagliari, dat vooralsnog keurig twaalfde staat na vijf wedstrijden. Keeper Federico Marchetti, sinds twee jaar eerste keus onder de lat en sinds vorig seizoen zelfs Italiaans international, zag tot zijn onvrede een transfer mislukken. Vervolgens werd hij niet meer opgesteld, wat niet bij iedereen in de spelersgroep op begrip stuitte.

Bezig met laden …