voetbalzone

Cagliari en Bari beboet voor gebruik laserpennen door fans

Matthijs van Laar15 dec 2009, 16:27
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2009, 16:27
Advertentie

De Italiaanse tuchtcommissie heeft Cagliari en Bari boetes opgelegd omdat fans van de Serie A-clubs spelers van de tegenpartij hebben beschenen met laserpennen. Cagliari dient 15.000 euro te betalen voor de misdragingen in de wedstrijd tegen Napoli, terwijl Bari 10.000 euro over moet maken naar aanleiding van de gebeurtenissen in de wedstrijd tegen Juventus.

Het gebruik van de voorwerpen op de tribunes is een steeds vaker voorkomend fenomeen in het Italiaanse voetbal. De bond riep bij het uitspreken van de straffen clubs en de autoriteiten dan ook op om harder op te treden tegen gebruikers van de laserpennen, die een kleine rode punt op ieder gewenst voorwerp of mens kunnen projecteren.

In april van dit jaar dreigde de Wereldvoetbalbond FIFA Griekenland ook al eens met een straf omdat supporters van dat land laserpennen hadden gebruikt. In de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de Grieken en Israël klaagde doelman Dudu Aouate over fans die hem met laserpennen probeerden af te leiden. Het bleef uiteindelijk bij een waarschuwing.

Bezig met laden …