voetbalzone

Cahill breekt met razendsnelle en prachtige treffer record in MLS

Bart Kruyt21 okt 2013, 06:30
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2013, 06:30
Advertentie

In de Major League Soccer is zondagavond een nieuw record gevestigd. Tim Cahill bezorgde New York Red Bulls een droomstart van de uitwedstrijd bij Houston Dynamo, door al na zeven seconden de score te openen. Dat was het snelste doelpunt dat ooit werd gemaakt in de Amerikaanse competitie. New York Red Bulls won uiteindelijk met 0-3 van Houston Dynamo.

Vanaf de aftrap ging de bal zondagavond laat achteruit, waarna er direct een lange bal van Dax McCarty op Cahill volgde. De voormalig middenvelder van onder meer Everton won een luchtduel en kreeg vervolgens ruimte voor een volley, die prachtig in de bovenhoek binnenviel. Voor Cahill betekende het alweer zijn elfde doelpunt van dit seizoen: hij heeft nog twee goals nodig om zijn meest trefzekere seizoen ooit te evenaren.

Het doelpunt van Cahill was vier seconden sneller dan het oude record en de Australisch international was trots op zijn prestatie: "Dit is leuk voor mezelf en de club. Het belangrijkste is dat we een belangrijke overwinning hebben geboekt", zei Cahill, die in de tweede helft werd vervangen en Ibrahim Sekagya en Bradley Wright-Phillips nog zag scoren: 0-3.


Bezig met laden …