voetbalzone

Cahill eist brede steun voor Verbeek

10 dec 2007, 10:19
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2007, 10:19
Advertentie
Pim Verbeek kan rekenen op de steun van de Australische spelers wanneer hij aan de taak begint de Socceroos richting het WK van 2010 te loodsen. In de lokale media werd de aanstelling van de Rotterdammer met scepsis begroet, maar volgens Everton-aanvaller Tim Cahill is dit onterecht.

De 51-jarige Verbeek was de afgelopen jaren werkzaam als bondscoach bij Zuid-Korea. Daar volgde hij Dick Advocaat op, die hij eerder onder meer diende als assistent tijdens het WK van 2006 in Duitsland. Toch heeft men down under de nodige twijfels over de capaciteiten en de geschiktheid van Verbeek als hoofdcoach van het Australische elftal.

Cahill is echter van mening dat de plaatselijke pers te snel op de zaken vooruit loopt. “Ik ben blij dat er iemand is die bereid is om de baan te accepteren,” vertelde hij tegen een lokaal radiostation. “Eindelijk iemand die zegt: ik neem dit team onder handen en ga werken aan een mooie toekomst.”

Dat Verbeek bekend is met het Aziatische voetbal, is volgens de in Engeland actieve spits een tweede pro. “Het is een slimme zet. Hij weet veel van het voetbal in Azië, en die ervaring zullen we hard nodig hebben om beter te worden.”

Ook de suggestie dat de positie van Verbeek zal worden ingenomen door een coach met een ‘grotere’ naam wanneer Australië zich kwalificeert voor het WK, viel niet goed bij de positieve Cahill. “Dat lijkt me niet juist. We hebben regelmaat en continuïteit nodig. We moeten als spelers een relatie op kunnen bouwen met één persoon. Het is niet van: ‘we zullen wel even een topcoach aantrekken als we er al zijn’,” waarschuwt hij.

Eenvoudig zal kwalificatie voor het WK allerminst worden voor de oud-coach van onder meer Feyenoord en PSV, getuige ook de laatste Asian Cup. Australië moest al in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Japan. In de groepsfase richting het mondiale kampioenschap moeten de Aussies zien af te rekenen met Qatar, China en Aziatisch kampioen Irak.
Bezig met laden …