voetbalzone

Cahill: ‘Het spel van Chelsea is veel attractiever dan vorig seizoen’

Thijs Post10 nov 2012, 13:27
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2012, 13:27
Advertentie

Met spelers als Oscar, Juan Mata en Eden Hazard kan Chelsea een bijzonder creatief elftal op de been brengen. Dat was wel eens anders: the Blues werd verweten saai krachtvoetbal te spelen en veel wedstrijden werden gewonnen met 1-0. Verdediger Gary Cahill heeft ook gemerkt dat de spelopvatting flink is veranderd.

/

“Tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League dacht ik nog: wauw, het spel golft van de ene naar de andere kant. Voor de neutrale toeschouwer geweldig om naar te kijken”, laat Cahill optekenen in the Guardian. “En moeten wij als spelers dan iedere week met 1-0 willen winnen? Dit is tenminste vermakelijk.”

“Ons spel is veel attractiever dan vorig jaar, maar het gaat wel om het winnen van wedstrijden. Soms moet je gedisciplineerd blijven en daarin zijn we de afgelopen twee of drie weken een beetje tekortgeschoten. We kregen doelpunten tegen die voorkomen hadden kunnen worden. Het gaat om de balans, we hebben nog wat tijd nodig om een hechtere eenheid te worden”, zegt de 26-jarige mandekker.

Bezig met laden …