voetbalzone

Cahill na rode kaart aangeslagen: 'De zwaarste dag uit mijn loopbaan'

Bart Kruyt14 jun 2010, 07:34
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 07:34
Advertentie

Tim Cahill keek lang naar het WK in Zuid-Afrika uit, maar mogelijk blijft het bij 55 minuten voor de Australiër. De middenvelder kreeg zondagavond in de tweede helft een directe rode kaart te zien voor een tackle op Bastian Schweinsteiger en vreest voor een schorsing van twee groepsduels. “Ik kan geen woorden vinden om te beschrijven hoe ik me nu voel”, stamelde Cahill na afloop.

/

De spelmaker ging tien minuten na rust hard door op Schweinsteiger en kreeg voor dit vergrijp een directe rode kaart. “Ik begrijp er niets van”, stelde een aangeslagen Cahill. “Als voetballer was het wel fijn om te horen dat Schweinsteiger zelf aangaf dat het geen rode kaart was. De beslissing ligt nu bij de tuchtcommissie en ik hoop dat ik nog kan spelen in de groepsfase. Ik kan wel zeggen dat dit de zwaarste dag uit mijn loopbaan is.”

“Het was mijn droom om op een WK uit te komen en die droom is verstoord door één beslissing”, vervolgde Cahill. “Ik heb in mijn loopbaan al veel pijnlijke dingen meegemaakt, maar niets komt hierbij in de buurt. Ik heb hier ongelooflijk hard voor getraind, heb vijftig zware wedstrijden gespeeld voor Everton en geprobeerd om altijd fit te blijven. Nu zou het WK al voorbij kunnen zijn. Ik ben echt geraakt door de beslissing van de arbiter.”

Bezig met laden …