voetbalzone

Cañizares: ‘De Gea had al veel eerder eerste keeper van Spanje moeten zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk28 mrt 2016, 10:50
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2016, 10:50
Advertentie
/

Santi Cañizares en Iker Casillas waren jarenlang elkaars teamgenoten in de nationale selectie van Spanje en zijn bovendien goed met elkaar bevriend. Dat neemt echter niet weg dat de oud-keeper van onder meer Valencia geen blad voor de mond neemt als het EK in Frankrijk ter sprake komt. Cañete zou zonder meer voor David de Gea als eerste doelman kiezen.

“De Gea had al veel eerder eerste keeper van Spanje moeten zijn”, zo verzekerde Cañizares in gesprek met Cadena SER. “Hij laat veel meer zien dan Casillas. Ik zou Casillas niet als reserve naar het EK meenemen, als ik eerlijk ben. Het lijdt wat mij betreft geen twijfel dat De Gea op het EK in de basis moet staan.”

/

De Gea, 25 jaar, keepte donderdag tegen Italië (1-1) zijn achtste interland voor la selección española. De negen jaar oudere Casillas mocht zondag tegen Roemenië (0-0) onder de lat plaatsnemen en wacht al 710 minuten op rij op een tegendoelpunt. Bondscoach Vicente del Bosque heeft tot dusver altijd in het midden gelaten wie in Frankrijk het doel zal gaan verdedigen.

Casillas mag zich na zijn optreden in Cluj de Europeaan met de meeste A-interlands noemen, 166 stuks. “In de afgelopen jaren heb ik goede en minder goede momenten beleefd. De mooie momenten voeren de boventoon”, vertelde de doelman van FC Porto na afloop. “Voor iedereen komt het moment om een keer te stoppen, ik ben geen uitzondering. Maar ik ben nog heel gemotiveerd en vind het prachtig om deel uit maken van een groep vol jongelingen. Ik weet niet of dit mijn laatste jaar met de nationale selectie is. Ik geniet van dag tot dag.”

Bezig met laden …