voetbalzone

Calabro voelt zich thuis in Zwitserland: ‘Het niveau heeft me verrast’

Daniel Cabot Kerkdijk23 jul 2010, 10:12
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2010, 10:12
Advertentie

Sandro Calabro lijkt zijn draai vooralsnog niet te hebben gevonden in Zwitserland. De spits die deze zomer VVV-Venlo verruilde voor een avontuur bij Sankt-Gallen raakte al snel geblesseerd, terwijl het eerste competitieduel van de club met liefst 4-0 werd verloren. Niettemin is Calabro positief gestemd over de toekomst. “Aan alles merk je dat Sankt-Gallen enorm leeft. Deze club wil doorgroeien en weer Europees voetbal gaan spelen.”

/

Tegenover het weekblad Voetbal International liet Calabro weten: “Onze pech is dat we tot nu toe nauwelijks in dezelfde samenstelling hebben gevoetbald. Deze zomer zijn tien spelers vertrokken. Daarom is het ook wel typisch dat uitgerekend Tim Bakens en ik, de enige versterkingen, geblesseerd zijn. Nu komt Sankt-Gallen in de breedte net tekort, al is de club nog bezig wat spelers te huren.”

Toch merkt de aanvaller duidelijk een verschil met het voetbal in eigen land. “De eerste dagen wel wennen omdat het er hier heel anders aan toe gaat dan in Nederland. Er wordt veel meer nadruk gelegd op het conditionele aspect, veel krachttraining gedaan. Al was ik bij de eerste kennismaking meteen onder de indruk. Sankt Gallen ligt in een heuvelachtige omgeving, de club heeft sinds twee jaar een schitterend stadion”, aldus de 27-jarige Calabro.

Over zijn rol binnen de ploeg en een vast plekje op zijn favoriete positie lijkt hij zich vooralsnog geen zorgen te hoeven maken. “Trainer Uli Forte ziet in mij de spits die op goals jaagt en in de zestien gevaarlijk is; daar ligt ook mijn kracht. Vergeleken met de Eredivisie is het maken van doelpunten hier absoluut niet makkelijker. In de Super League draait het meer om het voorkomen van goals. Hoewel de resultaten nog niet goed zijn, heeft het niveau me echt in positief opzicht verrast.”

Bezig met laden …