voetbalzone

Calderwood gaat Kilmarnock coachen 'omdat voorzitter hem vroeg'

Matthijs van Laar14 jan 2010, 18:34
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2010, 18:34
Advertentie

Jimmy Calderwood heeft weer een nieuwe uitdaging gevonden. De 54-jarige coach, die in het verleden onder meer werkzaam was bij NEC en Willem II, neemt tot aan het einde van dit seizoen de honneurs waar bij Kilmarnock uit de Schotse Premier League. Daar is hij de opvolger van Jim Jefferies, die maandag op straat werd gezet.

“Ik vind het geweldig om weer terug te zijn into the game”, luidde het eerste commentaar van de aimabele Schot, die zal worden bijgestaan door zijn vaste assistent Jimmy Nicholl. De laatste keer dat Calderwood een club onder zijn hoede had was in 2008, toen hij hoofdverantwoordelijk was voor de prestaties van Aberdeen.

De reden om in te gaan op de aanbieding van Kilmarnock, is volgens de oefenmeester simpel. “Omdat de voorzitter me vroeg. Zonder gekkigheid: dit is een fameuze en oude club en daarnaast denk ik niet dat er de komende drie of vier maanden anders iets op mijn pad zou zijn gekomen.” Aan het eind van het seizoen mag de coach zelf bepalen wat hij doet; zijn contract verlengen bij Kilmarnock of bij een andere club aan de slag gaan.

Bezig met laden …