voetbalzone

Calderwood verlaat Aberdeen na plaatsing voor EL

24 mei 2009, 19:42
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2009, 19:42
Advertentie
Aberdeen moet het komend seizoen in Europa, en uiteraard ook in Schotland, doen zonder manager Jimmy Calderwood. De goedlachse oefenmeester plaatste zich zondag met zijn ploeg dankzij een 2-1 overwinning op Hibernian voor de voorronde van de Europa League, maar na afloop liet de voormalig oefenmeester van Willem II en NEC weten het voor gezien te houden bij The Dons.

Evenals Calderwood stappen ook zijn assistenten Jimmy Nicholl en Sandy Clark op. Volgens de coach is alles in goed overleg met de club gegaan. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging”, zo luidt een gedeelte van het statement op de officiële website van de Schotse club. Een nieuwe club is er nog niet. “Mijn contract loopt hier nog twee jaar door, dus we zullen eerst even goed moeten praten.”

Calderwood arriveerde in 2004 in het Pittodrie Stadium, en wist vrijwel meteen successen te boeken met de voormalige grootmacht die op het moment van binnenkomst op leven na dood was. De vijf jaar die volgden hebben hun sporen inmiddels achtergelaten. “Ik houd van Aberdeen. Ik houd van de club en de stad. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin gehad. Ik wens de club het allerbeste, en ik weet dat er een solide basis is om op voort te borduren”, besluit de coach.
Bezig met laden …