voetbalzone

Caluwé grijpt zijn kans en tekent bij Al Wakrah

13 jul 2009, 23:03
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2009, 23:03
Advertentie
Tom Caluwé is na Ali Boussaboun de tweede speler van FC Utrecht die maandag naar het Midden-Oosten trok. De Belg kon zijn contract in de Domstad met twee jaar verlengen, maar koos voor een eenjarige verbintenis bij Al Wakrah in Qatar. “Zo'n kans komt niet zo vaak voorbij”, reageert Caluwé tegenover Sporza op zijn transfer.

Maandagmorgen werd al bekend dat de middenvelder gekeurd werd in Qatar en Caluwé heeft de tests met succes doorstaan. Aansluitend tekende hij een eenjarig contract. “We zien wel hoe de samenwerking verloopt”, vertelde de Belg. “Ik kom hier niet om uit te bollen. Ik wil hier iets laten zien.”

“Ik onderhandelde met Utrecht over een nieuw contract voor drie seizoenen, maar we zijn er financieel niet uitgeraakt”, vervolgde Caluwé. “Daarna heb ik wat rondgekeken en dankzij wat contacten kwam ik in Qatar terecht. Veel jongens hebben het mij aangeraden. Qua leven is het hier super, veel mensen hebben daar een verkeerd beeld over.”

“Het wordt een hele uitdaging. Hier is nog veel werk voor de boeg en ik denk dat ze hier veel aan mij zullen hebben. Of ik nog andere opties had? Ja, ook uit Nederland. Maar deze aanbieding was het meest concreet. Ik wou ook heel graag naar Qatar gaan”, aldus Caluwé, die in 107 duels voor Utrecht veertien keer scoorde.
Bezig met laden …