Calvin Bassey maakt zijn eerste doelpunt namens Fulham

Jeroen van Poppel05 aug 2023, 16:16
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:16

Calvin Bassey heeft zijn eerste officieuze doelpunt gemaakt namens Fulham. De Engels-Nigeriaanse verdediger, die voor 22,5 miljoen euro overkwam van Ajax, ging in de oefenwedstrijd tegen TSG Hoffenheim mee bij een hoekschop en kopte die bij de eerste paal binnen. Daardoor won Fulham het duel met 2-1.

Bassey startte in de oefenwedstrijd tegen TSG Hoffenheim opnieuw in het centrum van de defensie, waar hij samen stond met Issa Diop. Kenny Tete was de rechtsback in het elftal van Fulham. Bij Hoffenheim startte Florian Grillitsch, die terug is na een mislukt seizoen bij Ajax, als verdedigende middenvelder.

Fulham kwam in de 52ste minuut voor het eerst op voorsprong. Raúl Jiménez, die overkwam van Wolverhampton Wanderers, tikte een lage voorzet van Antonee Robinson binnen: 1-0. Voor de Mexicaanse spits was het zijn eerste doelpunt voor Fulham. Vijf minuten later kwam Hoffenheim via Grischa Promel weer op gelijke hoogte. Bassey kopte in de 73ste minuut vervolgens de winnende binnen.