voetbalzone

Calvin Stengs gaat met zeer prestigieus rugnummer spelen bij Feyenoord

Jonathan van Haaster27 jul 2023, 17:03
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:04
Advertentie

Calvin Stengs mag zich pas sinds kort Feyenoorder noemen, maar heeft nu al een zeer prestigieus rugnummer toebedeeld gekregen. De van OGC Nice overgekomen middenvelder annex aanvaller gaat met nummer 10 het seizoen in, zo laat Feyenoord weten middels een foto van zijn shirt. Stengs volgt daarmee voormalig aanvoerder Orkun Kökçü op, die deze zomer naar Benfica vertrok.

Feyenoord speelt donderdag in de eigen Kuip een oefenwedstrijd tegen Villarreal en Stengs zit direct bij de wedstrijdselectie. Of trainer Arne Slot hem direct vanaf de start laat spelen, is nog onduidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid liggen er hoe dan ook speelminuten in het verschiet voor Stengs, die deze week een vierjarig contract ondertekende bij de Rotterdammers. Stengs, die doorgaans als aanvallende middenvelder of hangende rechtsbuiten speelt, geeft Slot door zijn veelzijdigheid meerdere aanvallende opties.

Op de nummer 10-positie zou hij de opvolger kunnen worden van Sebastian Szymanski, die opteerde voor een vast contract bij Fenerbahçe. Daarnaast staat Ezequiel Bullaude in de nadrukkelijke belangstelling van maar liefst zeven clubs. Met name Vasco da Gama, dat een tweede bod heeft ingediend op de Argentijn, hengelt nadrukkelijk naar zijn diensten. Op de rechtsbuitenpositie gaat Stengs concurreren met Javairô Dilrosun en Alireza Jahanbakhsh. Laatstgenoemde zou mogen vertrekken, maar is nog altijd Feyenoorder.

Wel heeft Feyenoord zijn pijlen gericht op nog een aantal potentiële versterkingen op de vleugels. Rechtsbuiten Gustav Isaksen zou overgenomen moeten worden van FC Midtjylland, terwijl linksbuiten Luka Ivanusec ook in de concrete belangstelling staat van de Rotterdammers. Mochten beide transfers slagen, dan lijkt het erop dat Stengs zich op de langere termijn vooral zal moeten richten op de nummer 10-positie. Het duel met Villarreal begint donderdag om 19.00 uur.

Bezig met laden …