voetbalzone

Cambuur denkt aan winterse uitverkoop: 'Maar lijfsbehoud staat boven alles'

Matthijs van Laar27 nov 2014, 08:33
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2014, 08:33
Advertentie

SC Cambuur-coach Henk de Jong raakt in de winterstop mogelijk een aantal van zijn selectieleden kwijt. Uit financiële overwegingen denkt de club aan verkoop van spelers die over een aflopend contract beschikken en niet bereid zijn bij te tekenen. Het gaat volgens Voetbal International om Mohamed El Makrini, Lucas Bijker en Wout Droste.

voetbalzone

Het trio lijkt niet tot een akkoord te komen met de club over een nieuwe verbintenis en Cambuur heeft geen zin om de spelers in de zomer transfervrij te zien vertrekken. "Maar dat scenario is alleen een optie als we voor de winterstop nog wat punten vergaren. Lijfsbehoud boven alles", zegt directeur Gerald van den Belt.

Ook over Bartholomew Ogbeche is het nodige te doen. De spits doet het goed, maar tekende afgelopen zomer een contract voor een jaar. Het is dan ook goed denkbaar dat de Friezen de Nigeriaan snel weer moeten laten gaan. Volgens Van den Belt heeft de club echter de optie om zijn contract te verlengen. Van Albert Rusnák hoopt Cambuur voor eind december duidelijkheid te krijgen. Hij wordt gehuurd van Manchester City.

Bezig met laden …