voetbalzone

Cambuur verwerkt domper: ‘Jammer voor die jongen, verschrikkelijk'

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2015, 17:25
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2015, 17:25
Advertentie
voetbalzone

SC Cambuur heeft een bewogen week achter de rug. In de dagen na de 1-0 overwinning op Heracles Almelo werd bekend dat Dejan Meleg het seizoen af gaat maken bij zijn eigenlijke werkgever Ajax, verlengde Sander van de Streek zijn contract en wees de MRI-scan uit dat Sinan Bytyqi een zeer zware blessure heeft opgelopen.

“Dat laatste is echt enorm jammer. Natuurlijk ook voor ons, maar vooral voor die jongen zelf”, vertelt Henk de Jong via de officiële kanalen van de noorderlingen. “Het herstel van zijn kruisbandblessure kan zomaar eens zes tot negen maanden duren, verschrikkelijk. Hij is vanochtend naar Manchester gevlogen om daar geopereerd te worden en zal gaan revalideren in Oostenrijk. Hoe het daarna gaat lopen is afwachten.”

Door ziekte en schorsingen moet De Jong wat schuiven met zijn opstelling voor het duel van zaterdag met PEC Zwolle. “Bartholomew Ogbeche was afgelopen week niet helemaal fit, de griep had hem te pakken. Martijn Barto gaat daarom in de punt beginnen. Hetzelfde geldt een beetje voor Mikhail Rosheuvel. Al is die weer wat opgeknapt en zit dus wel bij de selectie. Daarnaast komt Calvin Mac-Intosch terug in de ploeg om de geschorste Vytas te vervangen.”

Bezig met laden …