voetbalzone

Cambuur vindt oplossing en haalt 'te dure' verdediger toch binnen

Bart Kruyt07 jan 2016, 18:40
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2016, 18:40
Advertentie

SC Cambuur is erin geslaagd om Darryl Lachman terug naar de Eredivisie te halen. Technisch directeur Henry van der Vegt was lang bezig met de komst van de verdediger, maar vreesde voor een slechte afloop, omdat Cambuur het salaris van Lachman onmogelijk kon betalen. Er blijkt toch een oplossing te zijn gevonden, want de mandekker gaat aan de slag in Friesland.

voetbalzone

Cambuur meldt via de officiële kanalen van de club dat Lachman donderdagavond aansluit bij de spelersgroep van Cambuur, die momenteel op trainingskamp is in Portugal. Cambuur zal de verdediger voor een halfjaar huren van Sheffield Wednesday, waar Lachman sinds de zomer onder contract staat. Hij maakte destijds de overstap van FC Twente.

De 26-jarige Lachman speelde in de Championship geen enkele competitiewedstrijd en voelde daarom wel wat voor een overstap naar Cambuur. De Friese club wordt zijn vierde club in de Eredivisie: eerder kwam Lachman uit voor FC Groningen, PEC Zwolle en FC Twente.

Van der Vegt is in zijn nopjes met de komst van Lachman: “Het is geen geheim dat wij op zoek waren naar een rechtsbenige verdediger. En dan het liefst een verdediger die ook het voetballende gedeelte beheerst en de nodige ervaring heeft. Darryl voldoet perfect aan dit profiel en wij zijn als club dan ook heel blij dat het gelukt is om hem naar Leeuwarden te halen.”

Bezig met laden …