voetbalzone

Cambuur zonder uitsupporters naar PSV na besluit burgemeester Eindhoven

Davey de Laat08 mrt 2023, 15:12
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2023, 15:12
Advertentie

Aanstaande zondagmiddag zijn er geen fans van SC Cambuur welkom bij PSV in het Philips Stadion, zo heeft de burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem besloten. De politie van Noord-Nederland heeft aangegeven voorlopig geen supporters van Cambuur en FC Groningen te begeleiden naar uitwedstrijden vanwege bedreigingen. Dijsselbloem zegt daarom dat het onverantwoord is om de supporters uit Friesland toe te laten.

Agenten voelen zich bedreigd en geïntimideerd door de hooligans van Cambuur en FC Groningen. Dijsselbloem vindt dat supporters van beide clubs gedrag vertonen dat niet door de beugel kan. “Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen. Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs”, zo geeft de burgemeester aan in een officiële verklaring. PSV – FC Groningen is dit seizoen al gespeeld.

Marcel Brands, de algemeen directeur van de Eindhovenaren, vindt het besluit van de burgemeester jammer. “We namen woensdagmiddag kennis van het besluit van de gemeente en betreuren de situatie ten zeerste. Bij voetbal horen uitsupporters. Het is jammer dat een kleine groep het voor de rest verpest. Gastvrijheid is een van de kernwaarden van PSV. We hopen daarom dat we in de toekomst gewoon weer uitsupporters mogen ontvangen. Zoals dat hoort.”

Ard de Graaf, de algemeen directeur van Cambuur, zegt verrast te zijn door de beslissing van Dijsselbloem. “Dat is in de basis om twee redenen. Dan heb ik het allereerst over de gebrekkige manier van communiceren. Als club hebben we geen enkel signaal vanuit de politie hieromtrent ontvangen en herkennen we ons absoluut niet in dit beeld. Daarnaast worden nu alle voetballiefhebbers weggezet als halve criminelen en dat is natuurlijk ver bezijden de waarheid."

"Laat heel duidelijk zijn dat als er daadwerkelijk bedreigingen hebben plaatsgevonden richting agenten we dit nooit en te nimmer mogen tolereren en dat de betreffende individuen hiervoor gestraft moeten worden. Dat staat buiten kijf. Het gaat echter veel te ver om daar een hele grote groep welwillende supporters voor te straffen en dat is nu wel wat er aan de hand is”, aldus De Graaf. FC Groningen speelt aanstaande zaterdagavond op bezoek bij AZ. Mogelijk heeft het besluit van de politie Noord-Nederland ook invloed op dat duel.

Bezig met laden …