Candreva gidst Italië met doelpunt en assist naar overwinning

Gijs Freriks06 jun 2016, 22:42
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2016, 22:42

De nationale ploeg van Italië heeft de laatste vriendschappelijke wedstrijd voor het EK in Frankrijk zonder kleerscheuren doorstaan. Het team van bondscoach Antonio Conte was maandagavond met 2-0 te sterk voor Finland, de nummer 44 van de FIFA-wereldranglijst. Italië speelt volgende week maandag tegen België.

/

Italië speelde voor het eerst in 26 jaar weer in Verona en stapte dus ook met een overwinning van het veld. De eerste goal werd gemaakt door Antonio Candreva, die na 27 minuten werd gehaakt door Perparim Hetemaj en een strafschop kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis. De rechtsbuiten van Lazio klaarde het klusje zelf: 1-0. Italië was in de eerste helft constant aan de bal en had al eerder op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Ciro Immobile na een mooi hakballetje van Simone Zaza met zijn linker naast schoot.

In het vervolg kregen i Azzurri nog twee aardige mogelijkheden om toe te slaan: Stephan El Shaarwy schoot over en een poging van Zaza werd gepakt door doelman Lukas Hradecky. In de tweede helft liet Finland zich wat vaker zien op de vijandelijke helft, maar gevaarlijk werd men niet. Italië blonk daarentegen ook niet uit in het creëren van honderdprocentkansen. De eerste serieuze mogelijkheid was voor El Shaarawy, die ruim naast volleerde. Na 71 minuten was het uiteindelijk raak in Stadio Bentegodi.

/

Het was invaller Daniele De Rossi die op aangeven van Candreva de 2-0 tegen de touwen kopte. De score had daarna nog hoger uit kunnen vallen, maar Zaza knalde van dichtbij op Hradecky en een volley van Immobile ging er in de blessuretijd evenmin in. Italië boekte zodoende voor de elfde keer een overwinning op Finland; de enige keer dat Finland een nederlaag wist af te wenden, was in september 1975 toen het 0-0 werd. Ex-Feyenoorder Graziano Pellè deed overigens maar negen minuten mee.