voetbalzone

Capello: 'Als we Wales kloppen, kunnen we kijken wie de groep wint'

Erik van Dam17 okt 2010, 09:59
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 09:59
Advertentie

Het duurt nog even, voordat het zover is, maar Engels bondscoach Fabio Capello is in zijn hoofd al bezig om een strijdplan samen te stellen voor de EK-kwalificatiewedstrijd van volgend jaar tegen Wales. De Britse clash kan in de ogen van de Italiaan de zaken ordenen in Groep G van de kwalificatiecyclus; momenteel staat Engeland tweede achter Montenegro.

/

“We moeten bij Wales winnen”, kijkt Capello vooruit. “Dan staan we aan kop, samen met Montenegro, en kunnen we gaan beoordelen wie de groep kan gaan winnen. Ik heb er vertrouwen in, maar makkelijk zal het niet worden. Deze groep is zeer in balans en ik weet zeker dat Wales, net als in de eerste duels, in maart weer bijzonder gefocust zal zijn.”

Voor Capello wordt de ontmoeting met Wales de eerste Britse clash sinds hij drie jaar geleden in dienst trad van de Engelse bond. Hij ontmoette al veel tegenstanders, maar trof de Welshmen nog niet op zijn pad. Wales verloor het eerste duel van Montenegro (0-1) en bleef ook tegen Bulgarije (0-1) en Zwitserland (1-4) zonder punten.

Bezig met laden …