voetbalzone

Capello grijpt in en verbiedt families en mobieltjes op trainingskampen

Gijs Freriks14 mrt 2015, 21:58
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2015, 21:58
Advertentie

De resultaten van de nationale ploeg van Rusland stemmen Fabio Capello niet tot tevredenheid en de bondscoach kiest daarom voor een strengere aanpak. Hij heeft volgens Sovsport een pamflet met elf regels opgesteld, waar de internationals zich tijdens trainingskampen strikt aan dienen te houden.

voetbalzone

De Italiaan wil de ‘normen en waarden’ aanscherpen en daarom zijn familie en vrienden niet langer welkom bij de Russische ploeg. Ook mogen er geen elektronische apparaten als een mobiele telefoon en iPad worden gebruikt, mag er niet worden gerookt, mogen door de spelers geen updates op social media worden gepubliceerd en moet de officiële kleding van de Russische bond (netjes) te allen tijde worden gedragen.

Wie zich niet aan bovenstaande regels houdt, kan een straf worden opgelegd, zo valt er in de bepalingen te lezen. Rusland gaat zich binnenkort voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (27 maart). Het grootste land ter wereld staat in de groep met vijf punten op een derde plaats. Oostenrijk (tien punten) en Zweden (zes punten) staan boven Rusland. Voor het duel met Montenegro heeft Capello overigens een voorselectie gemaakt van liefst 42 voetballers. De grootste verrassing is dat Aleksandr Kerzhakov van Zenit Sint-Petersburg niet is opgeroepen.

Bezig met laden …