voetbalzone

‘Capitan Futuro’ wees topclubs af: ‘Loyaliteit is thans iets bijzonders’

Gijs Freriks12 feb 2015, 22:15
Laatst bijgewerkt: 12 feb 2015, 22:15
Advertentie

Daniele De Rossi is AS Roma altijd trouw gebleven en heeft geen spijt dat hij nooit een transfer heeft gemaakt. De 31-jarige verdediger annex middenvelder, die al meer dan 350 wedstrijden in de Serie A speelde, was door de jaren heen in beeld bij Chelsea, Manchester City, Manchester United, Real Madrid, Barcelona en Paris Saint-Germain, maar Capitan Futuro bleef in Rome.

voetbalzone

“Ik heb op bepaalde momenten in mijn loopbaan de mogelijkheid gehad om te vertrekken, maar mijn vader en ik houden enorm veel van deze club en dat is wat ons drijft”, zegt De Rossi op de officiële website van de Europese voetbalbond UEFA. “Loyaliteit is in het hedendaagse voetbal iets exceptioneels, dat begrijp ik.”

“Ik kan me de eerste dag nog goed herinneren, de spannendste dag die je als jonge speler kunt hebben. Je krijgt een tenue en opeens ben je net zo gekleed als je helden”, vervolgt hij. “Ik leerde een andere wereld kennen. Ik wilde het eerste elftal zien in het stadion.” De Rossi heeft overigens al te kennen gegeven dat hij zijn carrière hoopt af te sluiten in de Major League Soccer.

Bezig met laden …