Carambole laat Sevilla beteuterd achter

04 jan 2009, 20:03
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2009, 20:03
Door een knal van Jesús Navas leek Osasuna voor de zoveelste maal dit seizoen met lege handen achter te blijven, maar een carambole in blessuretijd zorgde ervoor dat Sevilla alsnog genoegen moest nemen met een punt: 1-1. Door de remise moet de ploeg van Manolo Jiménez de tweede plaats achter Barcelona aan Valencia laten.

De kansen in de eerste helft waren op één hand te tellen. Na een voorzet van Jaroslav Plasil kreeg Enrique Sola al eerste de mogelijkheid om de score te openen. De kopbal van de spits van Osasuna ging echter naast het doel van Andrés Palop. Een kopbal van Frédérick Kanouté, op aangeven van Jesús Navas, en een hard schot van Ndri Romaric waren tot aan de rust de enige doelpogingen van de thuisploeg.

Na rust werd de wedstrijd er niet veel beter op. Sevilla domineerde maar leunde op de voorsprong. Osasuna wilde wel maar toonde aan waarom de club uit Pamplona op de laatste plaats staat. Navas zorgde vier minuten na de onderbreking voor de ontlading bij het thuispubliek. Roberto had geen antwoord op het schot van de buitenspeler. De doelman voorkwam in de slotfase wel dat Navas zijn tweede van de avond maakte.

Die redding was uiteindelijk cruciaal. Eén minuut later leek Masoud Shojaei ver naast te schieten, maar via het been van Walter Pandiani belandde de bal alsnog achter Palop. Omdat Roberto in blessuretijd een inzet van Kanouté via zijn been tegen de paal werkte leverde de ontmoeting geen winnaar op. Sevilla moet de derde stek delen met Real Madrid en heeft twaalf punten achterstand op lijstaanvoerder Barcelona.