voetbalzone

'Carcela kiest voor Marokko en wacht op afhandeling van procedure'

Daniel Cabot Kerkdijk28 sep 2010, 08:25
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2010, 08:25
Advertentie

Mehdi Carcela heeft naar verluidt definitief voor Marokko gekozen. Volgens het Marokkaanse persburea MAP komt de officiële bevestiging er zodra de wereldvoetbalbond FIFA de procedure volledig heeft afgehandeld. De middenvelder van Standard Luik heeft drie nationaliteiten.

/

Carcela (21) heeft zowel de Marokkaanse, de Spaanse als de Belgische nationaliteit en legde eerder een uitnodiging voor de Rode Duivels naast zich neer. Volgens MAP heeft Carcela voor de Noord-Afrikanen gekozen en moeten er nog enkele formaliteiten worden afgerond.

De berichtgeving dat Carcela is opgenomen in de voorselectie voor het naderende duel met Tanzania berust niet op waarheid. . Omdat het dossier nog niet helemaal in orde is, is hij niet geselecteerd voor de de kwalificatiewedstrijd.

Carcela was wel al twee keer actief in oefeninterlands voor het Belgische nationale elftal, maar omdat dit geen wedstrijden van betekenis waren, kon de middenvelder nog overstappen. Georges Leekens sprak al eerder zijn verontwaardiging uit over het feit dat Carcela nog altijd niet had gekozen, maar bleef hopen op het talent.

Bezig met laden …