voetbalzone

Cardiff mag weer dromen van Europa

12 mrt 2008, 19:54
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2008, 19:54
Advertentie
Mocht Cardiff City de FA Cup weten te winnen, dan zal de ploeg tóch UEFA Cup-voetbal mogen spelen. De Engelse voetbalbond liet maandag in een verklaring weten dat zij de club uit Wales niet konden inschrijven, maar UEFA-voorzitter Michel Platini biedt uitkomst. De Fransman belooft Cardiff Europees voetbal wanneer zij de FA Cup winnen.

De winnaar van de Engelse beker wint naast de trofee ook een ticket voor de UEFA Cup. Omdat Cardiff City uit Wales komt, zei de FA echter dat zij de ploeg niet kon inschrijven voor Europees voetbal. Ook de voetbalbond van Wales (FAW) kan dit niet doen, omdat Cardiff niet in een van haar competities speelt. De ploeg uit het Championship leek Europees voetbal te kunnen vergeten.

Platini bracht vanmiddag echter vrolijk nieuws voor The Bluebirds. Mocht Cardiff de Cup winnen, dan zullen zij gewoon worden ingeschreven voor de UEFA Cup. "Als Engeland niets doet, dan doen wij het", sprak de preses resoluut. "We moeten het resultaat op het veld respecteren."

Cardiff City zit in de halve finale van de FA Cup, nadat het zondag verrassend Middlesbrough uitschakelde. In de halve finale neemt de werkgever van Jerrel Hasselbaink en Glenn Loovens het op tegen Barnsley. West Bromwich Albion en Portsmouth strijden voor de andere finaleplaats.
Bezig met laden …