voetbalzone

Cardiff zal eerst moeten aantonen Bellamy te kunnen huren van Man City

Daniel Cabot Kerkdijk19 aug 2010, 10:12
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 10:12
Advertentie

Craig Clarke vindt dat Cardiff City eerst had moeten aantonen over de financiële middelen te beschikken om Craig Bellamy op huurbasis over te nemen. De club uit Wales kampt met grote schulden, maar wist deze week toch Bellamy van Manchester City op huurbasis over te nemen. Clarke, voorzitter van de Football League, laat donderdag weten dat Cardiff alsnog zal moeten bewijzen de middelen te hebben om Bellamy op huurbasis binnen te halen.

/

Cardiff heeft momenteel naar verluidt een schuld van ruim 36 miljoen euro openstaan en heeft tevens al enkele belastingdeadlines gemist. “Onze taak is om een integere competitie te waarborgen. En daarin kunnen mensen alleen maar financiële acties ondernemen die ze daadwerkelijk ook kunnen nakomen”, aldus Clarke over de controle van de Engelse competitie.

“We moeten de speler geregistreren en daarnaast hebben we ook Cardiff om extra informatie gevraagd. Dat is vertrouwelijke informatie, die tussen de club en ons zal blijven. Maar van die informatie zal afhangen of wij de speler daadwerkelijk gaan registreren of niet”, zo geeft de sportbestuurder aan. “Zonder met een vinger naar Cardiff te wijzen, ben ik er in principe voorstander van dat de clubs altijd hun schulden moeten betalen.”

Bezig met laden …