voetbalzone

Cardozo nog steeds te geblesseerd om tegen een bal te trappen

Erik van Dam10 jun 2010, 20:33
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2010, 20:33
Advertentie

Het is nog zeer de vraag of Óscar Cardozo dit WK in actie gaat komen. De aanvaller van Paraguay heeft een zeer productief seizoen achter de rug met zijn club Benfica, maar ondervindt nog veel hinder van een blessure aan zijn linkerenkel. Mogelijk is hij niet op tijd fit om te spelen tegen Italië, over vijf dagen de eerste tegenstander van Paraguay.

/

Twee weken geleden blesseerde de 27-jarige Cardozo het gewricht tijdens een trainingssessie van zijn land. “Hij kan nauwelijks tegen een bal trappen, dus hij traint nog steeds niet”, zei Horacio Cartés, een van de Paraguayaanse trainers, donderdag tegen persbureau Reuters. Bondscoach Gerardo Martino heeft nog tot 24 uur vóór de eerste wedstrijd de gelegenheid om Cardozo te vervangen voor een andere aanvaller.

De laatste twee seizoenen toonde Cardozo zich bijzonder trefzeker in de Portugese competitie. In al zijn wedstrijden in binnen- en buitenland scoorde Cardozo afgelopen jaar 26 keer; het jaar ervoor had hij al zeventien maal met scherp geschoten. Onlangs liet hij zich ontvallen dat hij de tijd rijp acht voor een hoger niveau dan Benfica. Mogelijk moet hij het WK nu toch nog missen.

Bezig met laden …