voetbalzone

Carel Eiting gaat overstap maken naar binnenlandse subtop

Tom Rofekamp17 jul 2023, 19:11
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 19:11
Advertentie

Carel Eiting is op een haar na speler van FC Twente. Dat meldt Voetbal International maandagavond. De 25-jarige middenvelder kende een uitstekend seizoen bij FC Volendam en wordt daarvoor beloond. Eiting dient in De Grolsch Veste als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Ramiz Zerrouki.

Dat Twente interesse had in Eiting, was al even bekend. Clubwatcher Leon Ten Voorde zei afgelopen week dat de Amsterdammer 'bovenaan de lijst stond in Enschede', en nu kan Voetbal International dat bevestigen. Volendam en Twente zijn het bijna eens over de middenvelder, die pas een jaar in dienst van het Andere Oranje speelt. In zijn enige seizoen miste Eiting geen wedstrijd.

Dat laatste is een fraai gegeven, gezien Eitings flinke blessurehistorie. De linkspoot miste in het verleden al bijna twee volledige seizoenen vanwege knieproblemen. Daardoor liep zijn eerste avontuur in de Championship bij Huddersfield Town onder meer in mineur af. Ook bij jeugdliefde Ajax speelde het hem parten.

In het seizoen 2018/19 stond Eiting voor een doorbraak toen het noodlot toesloeg. Daarna wist hij zich nooit meer in de basis te vechten. Na de huurperiode bij Huddersfield Town (2020/21) vertrok hij naar KRC Genk, waar hij al na een halfjaar alweer weg was. De technicus speelde nog een halfjaar voor Huddersfield, voordat hij terugkeerde naar Nederland. Daar hervond hij zijn voetbalplezier bij Volendam. Eiting eindigt op 35 duels, 3 goals en 11 assists voor de Noord-Hollanders. Het is onbekend wat ze aan hun smaakmaker overhouden.

Bezig met laden …