voetbalzone

Carel Eiting meldt zich ziek bij FC Volendam; breuk lijkt aanstaande

Sam Vreeswijk22 jul 2023, 13:16
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 13:16
Advertentie

Carel Eiting heeft zich ziekgemeld bij FC Volendam voor het oefenduel met KV Kortrijk van zaterdagmiddag. Dat meldt Voetbal International. Dat lijkt alles te maken te hebben met de ‘transfersoap’ van de 25-jarige middenvelder. Eiting leek afgelopen week onderweg naar FC Twente, maar Volendam stak daar een stokje door en lichtte een optie in zijn contract, waardoor hij een jaar langer aan de club verbonden zou zijn. Volgens het kamp van Eiting kan die optie echter pas over een jaar worden gelicht.

Een gelimiteerde afkoopsom lijkt daarbij een grote rol te spelen. Twente dacht dat het Eiting voor 400.000 euro zou kunnen overnemen, omdat die afkoopsom in zijn vorige contract zou staan. Mogelijk heeft Volendam het contract van Eiting daarop verlengd, zodat in het nieuwe contract geen gelimiteerde afkoopsom meer zou staan. Op die manier zou de club veel meer kunnen overhouden aan een vertrek van Eiting.

Volgens het kamp van Eiting kon Volendam het contract echter helemaal nog niet verlengen, waardoor de gelimiteerde afkoopsom nu gewoon nog geldig zou zijn. Beide partijen zijn er vooralsnog niet uitgekomen, al meldt VI zaterdag wel dat Volendam en Twente met elkaar in gesprek zijn om alsnog tot een oplossing te komen.

Door het ontbreken van Eiting in de oefenwedstrijd tegen Kortrijk, die om 15.00 uur in België begint, is het dus goed mogelijk dat de middenvelder zijn laatste wedstrijd voor de nummer veertien van afgelopen Eredivisie-seizoen al heeft gespeeld. Eiting kwam vorig jaar transfervrij over van Huddersfield Town, en speelde tot dusver 35 officiële duels voor Volendam (3 goals, 11 assists).

Bezig met laden …