voetbalzone

Carew benoemd tot Speler van het Jaar

13 nov 2007, 07:05
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2007, 07:05
Advertentie
John Carew werd maandagavond in Oslo benoemd tot Speler van het Jaar. De aanvaller van Aston Villa kwam voornamelijk vanwege zijn rol in het Noorse nationale elftal als winnaar uit de bus.

De boomlange spits verruilde in januari van dit jaar Olympique Lyon voor Aston Villa en heeft dit seizoen met één treffer in zeven wedstrijden nog niet zijn stempel weten te drukken. Vorig seizoen kwam hij met drie treffers uit elf duels ook niet geheel uit de verf.

In het nationale elftal is Carew echter een vitale pion in de aanvalslinie. De voormalig aanvaller van AS Roma en Valencia scoorde tijdens de EK-kwalificatiecampagne viermaal en komende week moet duidelijk worden of de Scandinaviërs erin slagen om Turkije achter zich te houden.

Aanvaller Thorstein Helstad (SK Brann) werd benoemd tot beste speler in de eigen competitie, terwijl Ivar Mjelde (SK Brann) er aan de haal ging met de trofee Trainer van het jaar. Ole Gunnar Solksjær, inmiddels gestopt, kreeg uit handen van de Noorse legende Roald 'Kniksen' Jensen een trofee voor zijn bewezen diensten voor het Noorse voetbal.
Bezig met laden …