voetbalzone

Carl Zeiss Jena beloont Nederlander Van Eck

05 feb 2009, 13:40
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2009, 13:40
Advertentie
De supporters van Carl Zeiss Jena ontvingen donderdagmiddag goed nieuws en slecht nieuws. De Ost-derby met streekgenoot Erzgebirge Aue werd afgelast wegens een bevroren grond, maar dit gaf de clubleiding de gelegenheid om de onderhandelingen met de Nederlandse trainer René van Eck af te ronden. Van Eck tekende bij tot medio 2011.

Het oorspronkelijke contract van de 42-jarige oefenmeester, die in september de weinig succesvolle Henning Bürger verving, liep deze zomer af. “We zijn zeer verheugd dat we René kunnen behouden. Wij zijn erg overtuigd van zijn kwaliteiten”, lichtte voorzitter Peter Schreiber toe op de website van zijn club. Van Eck zelf klonk al even verheugd: “Ik voel me hier thuis.”

De Rotterdammer incasseerde twintig punten uit dertien wedstrijden en stuurde de club uit de derde Bundesliga van de achttiende plaats naar de tiende positie op de ranglijst. Met nog achttien wedstrijden te gaan is promotie niet uitgesloten, hoewel het gat met de topploegen behoorlijk is. Van Eck deed als trainer de meeste ervaring op in Zwitserland bij FC Luzern en FC Thun.
Bezig met laden …