voetbalzone

Carlos Alberto en Werder Bremen definitief verlost van elkaar

Robert Smid08 jul 2010, 20:49
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2010, 20:49
Advertentie

Het huwelijk tussen Werder Bremen en Carlos Alberto is definitief op de klippen gelopen. De Braziliaan werd in 2007 binnen gehaald als één van de nieuwe sleutelspelers van de Duitse formatie, maar speelde meer buiten de Duitse grenzen dan daarbinnen. Werder Bremen heeft besloten geen gebruik meer te maken van de diensten van de aanvaller en hem weg te doen.

Directeur Klaus Allofs liet tegenover de officiële website van de eigen club weten dat Carlos Alberto zijn heil ergens anders kan gaan zoeken. “Hij keert niet meer terug bij onze ploeg.” De Braziliaan gaat bij Vasco da Gama voetballen, de ploeg die hem ook al dit jaar huurde van de Duitse formatie. Hij heeft daar een contract tot en met de zomer van 2013 getekend.

Er leek een gouden toekomst in het verschiet voor de 25-jarige Carlos Alberto. In het seizoen 2003/04 kwam de aanvaller naar Europa, toen hij Fluminense verliet voor FC Porto. Op negentienjarige leeftijd bleek hij belangrijk in de Champions League: mede dankzij een goal van hem in de finale tegen AS Monaco pakte hij de prijs. Werder Bremen hoopte in hem een geweldenaar te vinden, maar na twee invalbeurten en meerdere uitleenbeurten is zijn periode bij de Duitsers voorbij.

Bezig met laden …