voetbalzone

Carragher begrijpt Gerrard: ‘Hij grapte, maar meende het wel serieus’

Gijs Freriks03 jan 2015, 22:45
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2015, 22:45
Advertentie

Steven Gerrard trekt na dit seizoen de deur van Anfield achter zich dicht en daarmee komt er officieel een einde aan een tijdperk. De 34-jarige icoon speelde immers vanaf zijn negende voor Liverpool en Jamie Carragher had nooit gedacht dat zijn voormalige ploeggenoot nog voor een andere club zou gaan spelen. Verwacht wordt dat Gerrard voor Los Angeles Galaxy in de States gaat voetballen.

voetbalzone

“Ik vraag mij nog altijd af hoe het zover heeft kunnen komen”, schrijft de oud-verdediger in zijn column in de Daily Mail. “Ik had nooit gedacht dat hij Liverpool zou verlaten, dacht dat hij zijn carrière als een one club man zou afsluiten. Maar je moet niet vergeten dat een topspeler zich ook nog altijd gewaardeerd moet voelen. Hij wilde als het ware dat zijn kwaliteiten en zijn waarde voor Liverpool bevestigd zouden worden. Wat dat betreft schiet mij één verhaal te binnen.”

“Kenny Dalglish kocht in de zomer van 2011 Jordan Henderson en Charlie Adam en Lucas Leiva speelde toen erg sterk. Steven vroeg Kenny: waar moet ik gaan spelen dan? Hij zei dat grappend, maar er zat toch een bepaalde ernst in zijn stem. Vanwege de afnemende speeltijd snap ik wel dat hij vertrekt”, vervolgt Carragher. “Het is moeilijk dat je van basisspeler opeens op de bank terechtkomt, daarom ben ik ook gestopt. Hij mist nu één op de drie duels, maar volgend seizoen zou dat waarschijnlijk één op twee worden. Steven is niet iemand die lekker op de bank gaat zitten.”

voetbalzone

Gerrard geeft zaterdag op een persconferentie meer duidelijkheid over zijn toekomst. Hij gaat naar de MLS, maar het is nog onduidelijk welke club de gelukkige wordt. “Ik begrijp wel dat hij naar Amerika gaat. Hij is al vijftien jaar de grootste ster van Liverpool en dan heb ik het niet alleen over de club, maar ook over de stad. Eigenlijk is Liverpool meer een dorp dan een stad, want iedereen lijkt elkaar te kennen en Steven ligt daardoor altijd onder een vergrootglas. Als hij naar een kroeg of restaurant gaat, dan wil iedereen wat van hem. Hij komt daarom ook niet meer in het dorp.”

“Hij is er altijd het onderwerp van gesprek en dat is voor zo’n local lad niet altijd makkelijk. Steven is altijd de redder in nood van Liverpool geweest, stond er op de juiste momenten altijd. Hij is nu 34, maar de verwachtingen van hem zijn nooit minder geworden. Daarom denk ik dat het voor hem en zijn familie geweldig zou zijn om naar Amerika te gaan, waar hij op kan gaan in de massa en een anoniemer leven kan leiden. Of er ooit nog zo’n world-class player komt, die zijn hele carrière voor Liverpool opoffert? Nee, dat denk ik niet”, aldus Carra.



Bezig met laden …