voetbalzone

Carrick onder indruk: ‘En dit is pas het begin, hij heeft zo veel kwaliteit’

Gijs Freriks06 okt 2013, 13:10
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 13:10
Advertentie
/

Het rode gedeelte van Manchester loopt weg met Adnan Januzaj. De achttienjarige winger voorkwam zaterdag puntverlies voor Manchester United door twee keer te scoren in de uitwedstrijd tegen Sunderland (1-2). Het was het basisdebuut van de linkspoot en Michael Carrick is onder de indruk van zijn ploegmaat. “En dit is pas het begin”, zegt de middenvelder tegen Sky Sports.

De Brusselaar, die nog moet kiezen tussen de landenploegen van België, Albanië, Servië, Turkije, Kosovo en mogelijk ook Engeland, speelde dit seizoen al vijf wedstrijden voor United. Hij deed mee in de competitiewedstrijden tegen Crystal Palace en West Bromwich Albion, in het Capital One Cup-duel met Liverpool en in de Community Shield tegen Wigan Athletic. “Nu laat hij het dus ook op het grote podium zien. Hij heeft zo veel kwaliteit, een goede instelling bovendien. He can be anything he wants to be, die kwaliteiten heeft hij”, zegt Carrick.

“Dit is pas het begin en ik ben ervan overtuigd dat hij niet met zijn hoofd in de wolken gaat lopen”, vervolgt de Engelsman. “Maar zijn twee doelpunten waren prachtig; de eerste was met zijn chocoladebeen, zou je zeggen. En de tweede was een magistrale volley. We mogen hem heel dankbaar zijn”, besluit Carrick. Manager David Moyes schaarde Januzaj al in dezelfde categorie spelers als Wayne Rooney en Ross Barkley.

Bezig met laden …