voetbalzone

Carrière Ortega (36) lijkt voorbij na gedwongen afscheid bij River Plate

Erik van Dam06 jan 2011, 16:42
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2011, 16:42
Advertentie

Ariel Ortega lijkt zijn schoenen definitief op te kunnen bergen. De 36-jarige aanvaller maakte gedurende de Apertura, de eerste helft van het Argentijnse seizoen, nog deel uit van de selectie van River Plate. Voor de Clausura hoeft hij zich echter niet meer te melden. De club waar hij zijn carrière in 1990 aanving hoeft de oudgediende niet meer terug te zien.

/

Trainer Juan José Lopéz riep Ortega volgens Argentijnse bronnen donderdag bij zich om hem te zeggen dat hij geen beroep meer zou doen op de veteraan, als de Clausura in februari van start gaat. Woensdag had hij zich met een medische verklaring afgemeld bij de coach; een dag later zit de samenwerking erop. Ortega liet zich tegenover verslaggevers nog wel ontvallen dat hij een gesprek zou voeren met voorzitter Daniel Passarella, om de situatie op te lossen.

Het is echter de vraag of dat enig soelaas zal bieden. De afmelding voor de training lijkt niet in goede aarde te zijn gevallen en de club wil nu van Ortega af. De 86-voudig international, die meedeed op de WK's van 1994, 1998 en 2002, is al twintig jaar actief op de velden. Hij debuteerde in 1990 bij River Plate en zwierf vervolgens langs vele clubs; Valencia, Sampdoria, Parma, Fenerbahçe, Newell's Old Boys en Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Namens Argentinië kwam hij tot 86 interlands. Op 5 mei vorig jaar gunde Diego Maradona hem nog één interland, tegen Haïti. Ortega begon in de basis.

Bezig met laden …