voetbalzone

Carrière Pogba in gevaar: middenvelder jarenlang geschorst vanwege dopinggebruik

Jordi Tomasowa29 feb 2024, 11:47
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:22
Advertentie

Paul Pogba is voor vier jaar geschorst, zo melden Italiaanse media. Het was al bekend dat de dertigjarige middenvelder van Juventus een maximale straf boven het hoofd hing na de positieve dopingtest die hij op 20 augustus van vorig jaar aflegde. Deze straf is nu ook ingewilligd.

Het Italiaanse antidopingparket diende begin december, nadat het procedurele proces was afgerond, een verzoek in om Pogba voor maar liefst vier jaar te schorsen. Dit is een kleine twee maanden later daadwerkelijk ingewilligd.

Een contra-analyse maakte begin oktober duidelijk dat Pogba inderdaad positief heeft getest op testosteron. De ervaren middenvelder van Juventus testte positief op het gebruik van testosteron na het duel met Udinese op 20 augustus, al kwam hij in die wedstrijd niet binnen de lijnen.

Door de jarenlange schorsing moet Pogba vrezen voor het einde van zijn loopbaan. De 91-voudig international van les Bleus is sinds vorig jaar zomer terug bij Juventus, dat hem transfervrij overnam van Manchester United. Zijn contract in Turijn loopt tot medio 2026.

La Gazetta dello Sport meldde halverwege september dat Juventus het salaris van Pogba bevroren heeft. Vanwege de definitieve schorsing is het goed denkbaar dat de clubleiding zich gaat beraden over de toekomst van Pogba in Turijn.

De tweede periode van Pogba bij Juventus kan omschreven worden als een grote teleurstelling. De Fransman, die in 2018 wereldkampioen werd, had sinds zijn terugkeer grote moeite om fit te worden en te blijven. Het afgelopen seizoen kwam hij in totaal tot slechts twaalf optredens voor Juve.

Bezig met laden …