voetbalzone

Carroll valt in, stopt penalty en helpt Olympiakos aan zege in Kazan

Erik van Dam14 feb 2012, 13:30
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2012, 13:30
Advertentie

Olympiakos Piraeus heeft zichzelf dinsdag een goede dienst bewezen in de knock-outfase van de Europa League. De Grieken traden rond het middaguur al aan tegen Rubin Kazan en wonnen in Rusland met 1-0, dankzij een doelpunt van David Fuster. De Spaanse aanvallende middenvelder schoot zijn team halverwege de tweede helft naar de overwinning. De grote held van Olympiakos werd echter doelman Roy Carroll.

/

De ervaren Noord-Ier moest vlak na het behalen van de voorsprong plots invallen; eerste keeper Balázs Megyeri kreeg een rode kaart voor het neerhalen van Gökdeniz Karadeniz en werd weggestuurd. Carroll kwam er voor hem in en stopte direct de strafschop van Rubin Kazan, die genomen werd door Natcho. Even tevoren had Fuster de 0-1 gemaakt, toen Rubin een hoekschop niet goed verwerkte.

Rubin Kazan beet zich in de groepsfase ook al twee keer stuk op een Griekse opponent; de ontmoetingen met PAOK Saloniki eindigden in 2-2 en 1-1. Als Olympiakos over een week op eigen bodem geen fouten maakt, gaat het door naar de laatste zestien in de Europa League.

Bekijk hier het doelpunt van David Fuster:


Bekijk hier de door Roy Carroll gestopte strafschop:


Bezig met laden …