Carvalho bezorgt Real Madrid thuis de eerste zege onder Mourinho

Erik van Dam11 sep 2010, 21:51
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2010, 21:51

Real Madrid heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De score was niet ruim en het spel niet altijd overtuigend, maar de punten daardoor niet minder welkom. Ricardo Carvalho vond als enige het doel tegen Osasuna, door na rust goed op te letten bij de tweede paal en de rebound op een inzet van Cristiano Ronaldo te verzilveren. Daarvoor en daarna bleek Osasuna-keeper Ricardo simpelweg een te lastige horde (1-0).

/

De Koninklijke kende geen eenvoudige avond tegen Osasuna. Net als vorig seizoen, toen Real met 3-2 won dankzij een late goal van Ronaldo, bood de tegenstander ook nu weer goed spel. Dat juist Carvalho de speler werd die Real de punten bezorgde in Madrid, was veelzeggend. Karim Benzema en Gonzalo Higuaín moesten samen het aanvalswerk verrichten, maar misten precisie en vonden ook doelman Ricardo meermaals op hun weg; de Fransman deed dat al snel met een kopbal en Higuaín met de voet.

Achter het tweetal bikkelden Xabi Alonso en Sami Khedira; Ronaldo en Mesut Özil probeerden hun aanvallers te voorzien van de passes. Real’s eerste goede kans kwam na twintig minuten; Benzema slingerde een crosspass richting Ronaldo, maar de bal was te hoog voor de Portugees. Niet voor Higuaín, die bij de tweede paal wachtte. De Argentijn probeerde het met een schot, maar zag dat over het doel van Ricardo gaan.

/

Ricardo greep zelf goed in op een venijnige poging van Ronaldo en met de rust in zicht zagen ook Khedira (kopbal naast) en Higuaín (schot in zijnet) hun pogingen stranden. Direct na rust was Real wél trefzeker. Carvalho, deze zomer overgekomen van Chelsea, werd het goudhaantje. Het was Özil die de aanval opzette. Hij passte goed door op Ronaldo, die echter heel zwak inschoot en Ricardo op de borst raakte. De Portugees herstelde zich en schoof al vallend door naar zijn landgenoot, die de bal in een leeg doel tikte.

Real zocht verder naar doelpunten om het thuispubliek mee te verwennen. Osasuna werkte er echter niet aan mee en bleef goed verdedigen, doelman Ricardo vooropgaand in die strijd. Higuaín liet een prima kans onbenut en Pedro León, die zijn thuisdebuut mocht beleven als vervanger van Benzema, dwong Javier Camuñas tot een reddende tackle. Ook Ángel Di María viel in de slotfase nog in. Over vier dagen wacht de Spaanse vicekampioen een thuisduel met Ajax in de groepsfase van de Champions League.