voetbalzone

CAS herroept FIFA-straf voor Egyptisch international

07 jul 2009, 16:57
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2009, 16:57
Advertentie
De Egyptische doelman Essam El Hadary hoeft voorlopig geen vier maanden durende schorsing uit te zitten. Eerder legde de Wereldvoetbalbond (FIFA) hem die straf op, omdat hij een contract bij het Zwitserse FC Sion ondertekende op het moment dat zijn verbintenis nog doorliep bij zijn oude club Al-Ahly. Het international sporttribunaal in Lausanne (CAS) verklaarde de sanctie van de FIFA echter ongeldig.

Sepp Blatter en consorten legden de 36-jarige sluitpost in april van dit jaar die straf op. El Hadary ging echter meerdere malen in beroep, maar werd nimmer in het gelijk gesteld. Zijn laatste toevluchtsoord, het CAS, had echter wel oor naar de argumenten van de tachtigvoudig Egyptisch international. Naast dat El-Hadary weer mag spelen, is ook het verbod op het aantrekken van nieuwe spelers door FC Sion tot nader order opgeheven.

Tevens hoeft de Zwitserse club het gedupeerde Al-Ahly geen schadevergoeding van negen ton te betalen. “De beslissing van de FIFA is voorlopig teruggedraaid, totdat de procedure van het CAS volledig is afgerond”, verklaarde een woordvoerder. Verwacht wordt dat het tribunaal binnen een tijdsbestek van vier maanden met een definitieve uitspraak zal komen.
Bezig met laden …