voetbalzone

CAS moet geschil tussen Diego en Werder oplossen

22 jul 2008, 14:33
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2008, 14:33
Advertentie
In navolging van Rafinha is ook Diego zonder toestemming van zijn werkgever naar Parijs afgereisd om zich bij de Olympische selectie van Brazilië te voegen. Werder Bremen heeft de hulp ingeroepen van het Internationale Sporttribunaal (CAS) in Lausanne, zo meldt de Bundesliga-club dinsdagmiddag op de officiële website.

Vorige week bereikten beide partijen overeenstemming over het veelbesproken mondiale voetbaltoernooi in Peking. De Braziliaan zag af van zijn wens om in China jacht te maken op een Olympische medaille. Na de laatste controversiële gebeurtenissen in Duitsland is Diego echter een andere mening toegedaan.

Er lijkt een welles-nietes-situatie te ontstaan met de FIFA enerzijds en de Duitse clubs en bobo's anderzijds. De Duitse clubs voelen zich in de strijd tegen het afstaan van spelers gesteund door de Duitse voetbalbond (DFB) en de organisator van de Bundesliga (DFL). Volgens Wolfgang Niersbach, secretaris-generaal van de DFB, is er geen verplichting om spelers af te staan, of ze nu wel of niet ouder dan 23 jaar zijn.

Rafinha ontbrak maandagochtend als enige speler in de selectie van Schalke 04, dat afreisde naar Oostenrijk om zich daar voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De 22-jarige rechtsback had afgelopen zaterdag al aangekondigd dat hij zou ontbreken.
Bezig met laden …