voetbalzone

CAS weigert Marokko twee extra punten toe te kennen

Bart Kruyt12 nov 2009, 19:57
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2009, 19:57
Advertentie

De hoop van Marokko om twee extra punten te krijgen in de strijd om een ticket voor de Afrika Cup is vervlogen. De nationale voetbalbond hoopte dat de 0-0 remise tegen Togo zou worden omgezet in een reglementaire 3-0 zege, omdat er bij de opponent een niet-speelgerechtigde speler meedeed. Het internationale sporttribunaal CAS ging hier echter niet in mee.

Marokko klaagt over Abdul Mamah, die ondanks zijn twee gele kaarten in de eerstvolgende wedstrijd tegen Gabon meespeelde. Mamah had dit duel echter moeten missen vanwege een schorsing, maar deed dus gewoon mee. Ook in het hierop volgende duel met Marokko was hij van de partij.

Omdat Mamah had gespeeld tegen Gabon, vond men bij Marokko echter dat hij deze wedstrijd geschorst had moeten zijn. De ploeg hoopte op deze manier twee extra punten aan het totaal te kunnen bijschrijven, maar het CAS heeft de ploeg teleurgesteld. Voor Marokko zal het nu nog lastig worden om zich te plaatsen voor de Afrika Cup: het WK is inmiddels al niet haalbaar meer.

Bezig met laden …