voetbalzone

Casiraghi geslachtofferd bij Jong Italië na mislopen EK 2011

Erik van Dam20 okt 2010, 17:05
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2010, 17:05
Advertentie

Pierluigi Casiraghi is niet langer bondscoach van Jong Italië. De 41-jarige trainer, die de Azzurrini vier jaar lang onder zijn hoede had, slaagde er niet om in de Italiaanse beloften naar het EK 2011 in Denemarken te loodsen. Italië won in de kwalificatiecyclus haar groep, maar moest het vervolgens in de play-offs afleggen tegen de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland.

Jong Italië eindigde als winnaar in een groep met Wales, Hongarije, Bosnië-Herzegovina en Luxemburg. Wit-Rusland herstelde echter een 2-0 nederlaag, door met 3-0 te winnen in de return. Daarmee eiste het een EK-ticket op. Bij Jong Oranje speelde zich een vergelijkbare situatie af; ook de manschappen van Cor Pot plaatsen zich zonder al te veel bedreiging voor de play-offs, waarna het toch nog fout ging. In het geval van Nederland bleek Jong Oekraïne te sterk.

In een overleg met Demetrio Albertini en bondsvoorzitter Giancarlo Abete is besloten dat Casiraghi niet doorgaat tot 30 juni 2011, zoals zijn contract aangaf. De zoektocht naar een nieuwe coach kan gaan beginnen; Paolo Maldini zei al niet benaderd te zijn. Giuseppe Bergomi, oud-verdediger van onder meer Internazionale, ligt volgens de Italiaanse media in pole-position voor de baan.

Bezig met laden …