voetbalzone

Casiraghi neemt Pellè niet mee naar Peking

03 jul 2008, 16:38
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2008, 16:38
Advertentie
Graziano Pellè kan deelname aan de Olympische Spelen vrijwel zeker uit zijn hoofd zetten. De 22-jarige aanvaller van AZ behoort niet tot de selectie van Italië voor het toernooi in Peking, die bondscoach Pierluigi Casiraghi donderdag bekend maakte. Wel maakt hij deel uit van een reservelijst van vijftien spelers.

De bekendste namen in de selectie van Italië, dat een ticket voor de Spelen veroverde door vorig jaar tijdens het jeugd-EK in een play-off van Portugal te winnen, zijn Giuseppe Rossi (Villarreal) en Riccardo Montolivo (Fiorentina). De Azzurrini spelen in de groepsfase van het toernooi tegen Honduras, Kameroen en Zuid Korea.

Casiraghi opteert maar voor één dispensatiespeler: Tommaso Rocchi. De 29-jarige aanvaller scoorde in de afgelopen vier seizoenen namens Lazio 59 keer.

De volledige selectie:

Doel: Andrea Consigli (Atalanta), Salvatore Sirigu (Palermo), Emiliano Viviano (Brescia)

Verdediging: Salvatore Bocchetti (Genoa), Andrea Coda (Udinese), Domenico Criscito (Genoa), Paolo De Ceglie (Juventus), Andrea Ranocchi (Arezzo), Lorenzo De Silvestri (Lazio)

Middenveld: Ignazio Abate (AC Milan), Luca Cigarini (Parma), Daniele Dessena (Parma), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Marco Motta (Udinese), Antonio Nocerino (Palermo), Andrea Russotto (Treviso)

Aanval: Robert Acquafresca (Cagliari), Sebastian Giovinco (Juventus), Tommaso Rocchi (Lazio), Giuseppe Rossi (Villarreal) en Antonio Candreva (Udinese).
Bezig met laden …