voetbalzone

Cassano maakt de honderd in Derby dell’Emilia op schitterende wijze vol

Gijs Freriks30 nov 2013, 18:51
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2013, 18:51
Advertentie

Antonio Cassano heeft zondag zijn honderdste doelpunt in de Serie A gemaakt. De 31-jarige aanvaller werkte de bal na een hoekschop met één voetbeweging in het doel van Bologna en hierdoor pakte Parma toch nog een punt in de Derby dell’Emilia in het eigen Stadio Ennio Tardini (1-1). De Italiaan maakte alweer zijn zesde competitiegoal van het seizoen.

/

El Pibe de Bari scoorde eerder voor Internazionale (7 doelpunten), AC Milan (7), Sampdoria (35), AS Roma (39) en Bari (6). Voor de honderd doelpunten had Cassano in totaal 337 wedstrijden nodig. Hij kwam daarmee op gelijke hoogte met Pierino Prati, die tussen 1966 en 1978 de mijlpaal van 100 goals in de Serie A bereikte door namens AC Milan en Roma doel te treffen.

Wijlen Silvio Piola, oud-speler van onder meer Lazio, is nog altijd de topscorer aller tijden in de Serie A met 274 goals. Francesco Totti is met 230 treffers de runner-up. Cassano moet naast Totti nog drie spelers op de ranglijst voor zich dulden die op het moment nog actief zijn in de Serie A, te weten Antonio Di Natale (180 doelpunten, Udinese), Alberto Gilardino (165, Genoa) en Luca Toni (114, Hellas).

Ondanks dat Cassano dit seizoen op dreef is bij Parma, lijkt de kans klein dat hij in de zomer aanwezig zal zijn op het WK in Brazilië. Hij speelde op het EK in Polen en Oekraïne zijn laatste interland en staat hierdoor nog altijd op 35 caps en 10 doelpunten. Roberto Donadoni, zijn coach bij Parma, brak eerder al een lans voor de spits: “Ik hoor iedereen over Totti praten, die een paar jaar ouder is dan Cassano. Dus als Cassano het dit seizoen goed doet, dan kan dat positief zijn voor de nationale ploeg.”

Bekijk het doelpunt van Antonio Cassano tegen Bologna

Bezig met laden …