voetbalzone

Cássio wacht maanden na vertrek bij PSV ‘nog steeds op antwoorden’

Erik van Dam26 okt 2012, 18:00
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2012, 18:00
Advertentie

Na verloren jaren in de Eredivisie haalt Cássio Ramos momenteel zijn sportieve gram bij Corinthians. De 25-jarige doelman is basisspeler bij de nummer acht van Brazilië en geniet eindelijk het vertrouwen van een trainer. Dat was tussen 2007 en dit jaar wel anders bij PSV. Daar moest hij telkens anderen voor zich dulden. Het maakte hem wel eens onzeker, geeft Cássio nu toe.

/

PSV trok Cássio vijf jaar geleden als groot talent aan en de bedoeling was hem achter Heurelho Gomes klaar te stomen voor het grote werk. De Zuid-Amerikaan kon echter niet overtuigen en zou uiteindelijk maar drie Eredivisieduels keepen voor de Eindhovenaren. “Natuurlijk heb ik me in Nederland wel afgevraagd of ik goed genoeg was”, vertelt Cássio nu op de officiële FIFA-website.

“Ik vroeg me af of het gewoon pech was of meer dan dat, en vroeg de trainer ook waarom ik geen kansen kreeg. Ik wacht alleen vandaag de dag nog steeds op antwoorden.” Toen Cássio in zijn laatste contractjaar was aanbeland, stond het voor hem vast dat hij niet meer zou blijven. “Ik zag dat ik voor mezelf moest gaan, moest werken aan de mentale kanten van de sport en aan mijn spel. Er wordt daar niet veel getraind, eens per dag. Dus daarom ben ik extra werk gaan verzetten in de fitnessruimte, om er klaar voor te zijn.”

Bezig met laden …